Google


google
pujades.net

<

SERRES I CASTELL DE MILANY. Ripollès.
  • Ressenya
  • Fitxa tècnica
  • Mapa, Desnivell, Fotos, Ressenya i GPS
  • Més informació

        Imprimir la ruta.

Introducció:

Travessa per les Serres de Milany entre els termes municipals de Vidrà i Vallfogona de Ripollès, amb visita a Santa Magdalena de Cambrils i el Castell de Milany.

Aproximació:

Sortida: Sortida Carretera N-260 de Olot a Ripoll per Vallfogona, al coll de Canes on aparquem. Tenim que deixar una altre cotxe a Vallfogona a 4’5 km en direcció a Ripoll.

Arribada: Arribada Carretera N-260 de Olot a Ripoll per Vallfogona, deixem un cotxe a l’entrada del mateix poble de Vallfogona de Ripollès.

Ruta:

Coll de Canes (1.121 m – 0:00) – Pla Falgars - Collada de Fra Anton (1.420 m – 1:40) – Collet del Bosc (1.483 m – 1:50) – Santa Magdalena de Cambrils (1.547 m – 2:00) – Creu de l’Espinal (1.413 m – 2:40) – Castell de Milany (1.532 m – 3:30) – Vallfogona de Ripollès (950 m – 5:00).

Descripció del recorregut:

Des del mateix coll agafem el la ruta PR C-59, marques grogues i blanques en direcció sud, el camí puja cap el collet de la Verdura, i tot carenant passem per el Pla Falgars, tot seguit arribem a la Collada de Fra Anton, a partir d’aquí el camí tomba cap a l’est, anem seguint la carena i les marques del PR, fins el Collet del Bosch, travessem una línea de alta tensió i el corriol d’enfila amb petites grimpades cap amunt, en deu minuts arribem a l’ermita de Santa Magdalena de Cambrils, d’origen romànic del any 1322. Seguim en direcció est, ara baixem passant diversos collets per arribar al coll de la Creu de l’Espinal, tornem a pujar suament fins el coll de la Creu del Castell, a la dreta el camí de baixada, davant nostra el Castell de Milany, si volem pujar al castell seguim recta, assolim el castell amb una petita grimpada sense cap problema. El Castell de Milany punt dominant i estratègic amb una visió amplíssima: Al nord, el Pirineu oriental, des de la serra del Cadí fins al Canigó. Al sud: la plana de Vic, les valls del baix Ripollès, més a l’oest el Lluçanès i al sud-est: La Garrotxa, els riscos de Sant Aniol, Guitarriu i Bassegoda, la serra del Collsacabra, el Montseny i el far, el Puigsacalm i la serra de Bellmunt, tornem al collet, a patir d’ara seguirem les marques del GR, vermelles i blanques, el camí baixa decididament al costat del rec en direcció nord, passem al costa del Casal de Can Gallard, en roines. Arribem a una pista principal, en dirigim cap a la dreta, travessem el rec per la pista i la seguim durant mitja hora, una porta a l’esquerra, marques del GR en indica el corriol de baixada a Vallfogona, el camí baixa decididament en mig de camps cap a la Ribera de Vallfogona que travessem per el Pont Vell, i en pocs minuts de pujada arribem a Vallfogona de Ripollès, punt final de la travessa.

Recomanacions:

Cal portar l’aigua necessària, no trobarem cap font.

Mapes de la zona:

Editorial Alpina Escala 1:25000 Taga.

 

 

Pais / Comarca :
Catalunya / Ripollès
Ascensió acumulada :
700 m.
Zona :
Serres de Milany
Descens acumulat :
850 m.
Itinerari :
Travessa
Altura mínima :
870 m.
Epoca :
Tot l'any
Altura máxima :
1.547 m.
Durada :
05:00 hores
Alçada de sortida :
1.121 m.
Distància
16'5 Km
Alçada d'aribada :
950 m.

 

 

Mapa de la ruta :
Mapa de la ruta.
Resum de la ruta.
: Galeria resum.
Gráfica desnivells :
Gràfica de desnivells.
Totes les fotos de la sortida.
: Sortida 12/04/2008.
Track i Waipoints :
Dades per el GPS.
Resenya per imprimir.
: Ressenya per imprimir.