Google


google
pujades.net

<

PUIGSALLANÇA, per la serra dels Senglars.
  • Ressenya
  • Fitxa tècnica
  • Mapa, Desnivell, Fotos, Ressenya i GPS
  • Més informació

        Imprimir la ruta.

Introducció:

Ruta per la capçalera de la Vall del Llémena i la serra de Finestres a tocar la Zona Volcànica de la Garrotxa, per camins i paratges poc freqüentats. Pujarem per la Serra dels Senglars, per sota els cingles de Costabella i la lleixa de Favar, fins a trobar la serra de Finestres. Baixarem per l’altre costat per el Turo Rodó cap a can Barretina i d’aquí cap a baix per la canal per tornar a can Costabella.

Aproximació:

Mirar el lloc de sortida. Sant Aniol de Finestres, per la GI-531 carretera de Girona a Les Planes, en el Km 25, cruïlla a Sant Aniol GI-530, passat el poble per la carretera a planta embotelladora d’aigua, en una corba a l’esquerra 200 metres abans de la planta hi podem deixar el cotxe.

Ruta:

Planta embotelladora Sant Aniol (424 m – 0:00) – Costabella (478 m – 0:15) – Cruïlla (777 m. - 1:15) – Camí a Finestres (900 m - 2:00) – Puigsallança (1.023 m – 2:20) – Faig Rodó (1.010 m. - 2:30) – Can Barretina (892 m. – 3:00) – Cruïlla (775 m. – 3:15) – Costabella (478 m. – 4:00) – Planta embotelladora Sant Aniol (424 m. – 4:15).

Descripció del recorregut:

Seguim per la carretera fins uns 50 metres abans de la porta de la embotelladora, un corriol flanqueja per la dreta de la planta, passem entre la valla i la riera, anem baixant cap a la riera, que travessem per una passera, al altre costat de la pista agafem un corriol poc fressat que puja per el costat dels camps fins el mas Costabella, anem al darrera la casa per agafar un corriol que puja en direcció nord-oest, el camí es perdedor, algunes fites ens indiquen la ruta, tombem suament a la dreta per resseguir per sota els cingles de Costabella, el camí va pujant, travessem la canal del rec de Can Barretina, trobem una cruïlla, a l’esquerra camí de baixada que utilitzarem, nosaltres seguim rectes, passem al costat del cingle per la lleixa d’en Favar, l’altura del cingle es impressionant, seguim pujant, finalment el camí tomba a l’esquerra per passar per una fageda i enllaçar amb el camí que be de Finestres, girem a l’esquerra i seguim les marques vermelles fins el cim del Puigsallança. Baixem per l’altre costat tot seguint una estona les marques vermelles, passem per el costat del Faig Rodo, més endavant en una cruïlla un rètol en indica cap a l’esquerra, Finestres, es el camí que flanqueja per el sud el Puigsallança, l’agafem, al cap d’una estona una cruïlla, agafem el camí de l’esquerra que baixa en direcció sud, anem baixant seguint les fites, compte de que de sobte tenim que deixar la pista i agafar un corriol poc fressat a l’esquerra, el camí es imprecís fins arribar a Can Barretina, en ruïnes, d’aquí el corriol va en direcció al rec i comença a baixar decididament fins a la cruïlla que hem trobat a la pujada, una vegada a la cruïlla nomes ens queda refer el camí fins el cotxe passant per el mas Costabella.

Recomanacions:

Alguns camins solen estar bastant bruts, podeu portar algun tallant per passar millor i mantenir el camí més net. En alguns trams el camí es perdedor. Del Puigsallança a Can Barretina, es trobem moltes cruïlles.

Mapes de la zona:

Editorial Alpina Escala 1:25000 Garrotxa volcànica.

 

 

Pais / Comarca :
Catalunya / Garrotxa
Ascensió acumulada :
640 m.
Zona :
Vall del Llémena.
Descens acumulat :
640 m.
Itinerari :
Circular
Altura mínima :
412 m.
Epoca :
Tot l'any
Altura máxima :
1.023 m.
Durada :
04:15 hores
Alçada de sortida :
424 m.
Distància
8'9 Km
Alçada d'aribada :
424 m.

 

 

Mapa de la ruta :
Mapa de la ruta.
Resum de la ruta.
: Galeria resum.
Gráfica desnivells :
Gràfica de desnivells.
Totes les fotos de la sortida.
: Sortida 18/03/2008.
Track i Waipoints :
Dades per el GPS.
Resenya per imprimir.
: Ressenya per imprimir.