Google


google
pujades.net

<

SERRA DELS BUFADORS DE BEVÍ. Osona.
  • Ressenya
  • Fitxa tècnica
  • Mapa, Desnivell, Fotos, Ressenya i GPS
  • Més informació

        Imprimir la ruta.

Introducció:

Un indret format per avencs, provocats per l' esfondrament de terres, de les esquerdes surt aire fred que provoca un microclima on la vegetació es diferent a la del seu entorn.

Aproximació:

Sortida: Sortida Castell de Montesquiu a Sant Quirze de Besora (Osona), des de la carretera C17, entre Vic i Ripoll, baixem a Sant Quirze de Besora, travessem el pont sobre el Ter en direcció a Vidrà, girem cap a l’esquerra, seguim el costat de la via en direcció nord, seguint els indicadors “Parc del Castell de Montesquiu”. A l’entrada del castell hi ha un aparcament per cotxes. El castell es pot visitar els caps de setmana i festius i tots els dies els mesos de Juliol i Agost.

Ruta:

Castell de Montesquiu (0:00 , 660 m) – Collada de Beví Gros (1:15 , 867 m) – Bufadors de Beví (2:00 , 909 m) -  Coll de Beví (02:50 , 920 m) -  Collada de Beví Gros (3:10 , 867 m) – Castell de Montesquiu (4:10 , 660 m).

Descripció del recorregut:

Sortirem del aparcament del Castell de Montesquiu, seguim la carretera asfaltada uns 500 metres, girem a esquerra per fer una “s” per una pista en molt bon estat que comença a baixar en direcció Nord-est cap la riera de La Solana, que travessem per un pont peatonal, cruïlla, seguim rectes, la pista comença a pujar cap el Coll dels tres Pals al Serrat de la Rovira, des d’aquí veiem a la nostres esquerra la serra dels Bufadors, seguim la pista fins a la Collada del Beví Gros, sota  el cingle del Bufadors, trobem la pista que ve del Coll de Beví, anem cap a l’esquerra en direcció Nord-oest, en 15 minuts, una cruïlla, pal indicador, a l’esquerra Sant Moi, nosaltres anem a la dreta cap el Bufadors, al cap d’un minuts deixem la pista estreta per agafar un corriol a la dreta que s’enfila cap a dins la massa boscosa, tot seguint el camí fressat comencem a trobar les primeres esquerdes a la roca, en mig de la fageda. Seguim fins arribar a una mena de plaça envoltada de parets rocoses. Podem gaudir del indret recorreguem l’esquerda cap a la dreta en direcció Oest, per sortir del paratge, agafem el corriol en direcció est que comença a pujar entre roques fins assolir el collet dels Bufadors (937 m), des d’aquí podem veure sota nostra la Collada del Beví Gros, un camí que baixa decididament en hi portaria en pocs minuts. Nosaltres seguim per el camí carener per anar gaudint de les vistes a tots dos costats, en una mica més de mitja hora arribem al coll de Beví, lloc des d’un podem deixar el cotxe, agafen la pista que surt de Santa Maria de Besora en direcció a Llaés. Agafem un metres la pista en direcció Sud, per baixar per un marge a lla dreta per enllaçar amb la pista que en portarà cap la Collada del Beví Gros, per agafar una altre vegada la pista cap el Castell de Montesquiu. Desprès del Coll dels Tres Pals, agafem un corriol a l’esquerra poc fressat marcat per una fita, primer sembla una torrentera, més endavant veiem que es un corriol que va baixant cap a la  riera de La Solana, cal anar en  compte i no perdre les fites que en van indicant el camí que va en direcció Sud-oest fins a trobar una pista que anem seguint en la mateixa direcció fins a la cruïlla del pont que travessa la riera, i des d’aquí seguim la pista que puja fins al Castell, fi de la ruta d’avui.

Recomanacions:

Cal portar l’aigua necessària, no trobarem cap font.

Mapes de la zona:

Editorial Alpina, Puigsacalm-Bellmunt  E 1:25000

 

 

Pais / Comarca :
Catalunya / Osona - Ripollès
Ascensió acumulada :
480 m.
Zona :
Serra dels Bufadors
Descens acumulat :
480 m.
Itinerari :
Circular
Altura mínima :
630 m.
Epoca :
Tot l'any
Altura máxima :
993 m.
Durada :
04:10 hores
Alçada de sortida :
660 m.
Distància
14'00 Km
Alçada d'aribada :
660 m.

 

 

Mapa de la ruta :
Mapa de la ruta.
Resum de la ruta.
: Galeria fotos 25/03/2009.
Gráfica desnivells :
Gràfica de desnivells.
: Web de rutes GPS
Track i Waipoints :
Dades per el GPS.
Resenya per imprimir.
: Ressenya per imprimir.