Google


google
pujades.net

<

Roc de Sant Salvador, des del Montalbà (Vallespir).
  • Ressenya
  • Fitxa tècnica
  • Mapa, Desnivell, Fotos, Ressenya i GPS
  • Més informació

        Imprimir la ruta.

Introducció:

Pic poc conegut del Pirineus Orientals, en el Vallespir amb excel·lents vistes.

Aproximació:

Sortida/Arribada:  Montalbà d’Amelie, 7 km des de Amelie-les-bains al Vallespir (França).

Ruta:

Montalbà (545m – 0:00) – Deixar GR (724m – 0:20) – Coll (1.149m – 1:40) – Roc de Sant Salvador (1.237m – 1:50 ) – Collet (1.000m – 2:20) – Cruïlla a l’esquerra (840m – 2:50) – Moli (670m – 3:20) – Montalbà (545m – 4:20).

Descripció del recorregut:

Sortim de Montalbà d'Amelie pel GR10 cap al Coll Cerdà  fins a una cruïlla  a la dreta amb marques blaves que s’han de seguir fins al mateix cim (molt ben indicat) abans arribem a un coll entre les roques, pugem per una canal per la part de ponent, al final un mur de 3 metres (II grau). Vistes del Canigó, Bassegoda, Comanegra, Roc de Frausa i tota la Plana de Perpinyà.
Reculem fins el coll, comencem a baixar, primer seguint les marques blaves, quan aquestes giren a l’esquerra nosaltres seguim baixant fins el coll herbat que hem vist des del cim al costat de ponent i una mica a la dreta. El camí es poc fressat, anar cap a la dreta per no baixar massa, una vegada al collet girem a la dreta i seguim el camí, primer ben evident, desprès es tornarà complicat, sempre en direcció nord, finalment arribarem a una cruïlla, a la dreta puja, nosaltres baixarem per l’esquerra, camí al principi evident fins arribar a una casa en roines, travessem el rec i anem baixant per les feixes fins a la pista asfaltada, cap la dreta, en poc minuts arribem a el Moli (Git d’etapa), des d’aquí nomes en queda anar seguint el GR-10 fins a Montalbà on tenim el cotxe.

Recomanacions:

La tornada es fa per camins poc fressats i sense senyalitzar, si no portem GPS, recomano anar fins el Coll Cerdà i des de allà baixar per el GR fins a Montalbà.

Mapes de la zona:

IGN 1:25000 Ceret.

 

Pais / Comarca :
França / Vallespir
Ascensió acumulada :
750 m.
Zona :
Pirineus orientals
Descens acumulat :
750 m.
Itinerari :
Circular
Altura mínima :
545 m.
Epoca :
Tot l'any
Altura máxima :
1.237 m.
Durada :
04:20 hores
Alçada de sortida :
545 m.
Distància
10'300 Km
Alçada d'aribada :
545 m.

 

 

Mapa de la ruta :
Mapa de la ruta.
Resum de la ruta.
: Sortida 07/06/2008
Gráfica desnivells :
Gràfica de desnivells.
.
:
Track i Waipoints :
Dades per el GPS.
Resenya per imprimir.
: Ressenya per imprimir.