Google


google
pujades.net

<

Pedraforca per la collada de Verdet, Berguedà.
  • Ressenya
  • Fitxa tècnica
  • Mapa, Desnivell, Fotos, Ressenya i GPS
  • Més informació

        Imprimir la ruta.

Introducció:

El Pedraforca cim emblemàtic amb la seva silueta bífida de roca calcaria. Nosaltres pujarem al Pollegó Superior per la collada de Verdet, la ruta més clàssica, la baixada la farem des de l’Enforcadura, entre els dos Pollegons, per l’expectacular tartera del vessant est.

Aproximació:

Mirar el lloc de sortida. Des de la C-16, Eix del Llobregat, agafem la carretera B-400 de Guardiola de Berguedà a Gósol, girem a la dreta desprès de passar Saldes, indicador a Santuari del Gresolet, seguir la carretera durant uns 6 km, fins que s’acaba l’asfalt. També podem pujar al refugi seguint la pista uns 800 metres fins una barraca.

Ruta:

MIRADOR DE GRESOLET (0:00 – 1.566m) – REFUGI (0:15 - 1.668m) – COLL DE VERDET (2:00 – 2.244m) – POLLEGO SUPERIOR (3:20 – 2.506m) – ENFORCADURA (3:45 – 2.360m) – BOSC (4:50 - 1.806m) – REFUGI (5:20 – 1.668m)  – MIRADOR DE GRESOLET (5:30 – 1.600m).

Descripció del recorregut:

Sortim de l’aparcament del mirador de Gresolet, agafem el camí indicat fins al refugi Lluis Estasen, estem al peu de Pedraforca, seguim en direcció Est, tot deixant el cim a la nostra esquerra, el camí molt fressat en portarà fins el Coll del Verdet (2.244m), a partir d’aquí comença la part més bonica de la pujada, seguim les marques grogues que en indicaran el millor camí per pujar entre les roques, a vegades ajudant-nos amb les mans, la grimpada si be cal anar en compte, no representa cap problema. Arribem al cim superior (2.428m), superarem un petit collet fins el avant-cim, per assolir finalment  el Pedraforca (Pollegó Superior). Excel·lents vistes, al Nord la serra del Cadí-Moixeró, cap a l’oest el Port del Compte, Montsec i Boumort, al Sud, la serra d’Ensija i el Rasos de Peguera i cap l’est les serres de Catllaràs, Cavallera amb el Taga i els Pirineus Orientals.
Desprès de fer un most,  Agafem cap el Sud tot baixant per una canal fins a l’enforcadura, per baixar cap a l’esquerra per la tartera, quan arribem al bosc trobaren un camí planer cap a l’esquerra que ens portarà fins el refugi, aquí podem refrescar-nos abans de tornar al cotxe

Recomanacions:

Grimpada a la part final, sense problemes però cal anar en compte en cas de neu o pluja..

Mapes de la zona:

Editorial Alpina Serra del Cadí – Pedraforca  E-1:25.000

 

 

Pais / Comarca :
Catalunya / Berguedà
Ascensió acumulada :
1.000 m.
Zona :
Massis Pedraforca
Descens acumulat :
1.000 m.
Itinerari :
Circular
Altura mínima :
1.566 m.
Epoca :
De Maig a Octubre (Sense neu)
Altura máxima :
2.506 m.
Durada :
05:30 hores
Alçada de sortida :
1.566 m.
Distància
8.250 Km
Alçada d'aribada :
1.566 m.

 

 

Mapa de la ruta :
Mapa de la ruta.
: Web dades GPS
Gráfica desnivells :
Gràfica de desnivells.
Totes les fotos de la sortida.
: Sortida 2006 i 2009.
Track i Waipoints :
Dades per el GPS.
Resenya per imprimir.
: Ressenya per imprimir.