Google


google
pujades.net

<

Vall del Riu de Planès, fins a el Circ de La Conca.
  • Ressenya
  • Fitxa tècnica
  • Mapa, Desnivell, Fotos, Ressenya i GPS
  • Més informació

        Imprimir la ruta.

Introducció:

Passeig per la vall del Riu de Planès, a l’Alta Cerdanya (França), al final de la vall tenim el Circ de La Conca, flanquejat per el Roc del Boc a l’esquerra, el Torre d’Eina al centre i la dreta la carena cap el Cambre d’Aze.

Aproximació:

Sortida/Arribada:

 Des de Mont-louis, agafem la carretera cap a Planés, passant per Sant Pierre dels Forcats. Una vegada a Planés tenim dues opcions, si disposem de un vehicle tot terreny, seguim cap al est fins el repetidors, seguim la pista, deixem una pista a la dreta, seguim cap al est al cap d’una estona la pista tombarà cap al Oest, travessem el GR-10, seguim per la pista que desprès de travessa el PR-7 i el riu arriba a una esplanada, on deixarem el cotxe.
En el altre cas, podem deixar el cotxe al centre de Planés i buscar el rètol que indica l’inici del PR-7, que cal seguir, tant per pujar com per la baixada, el camí es circular i marcat fins l’Orri de Planès. (MAPA ACCES TOT TERRENY)

Ruta:

Inici (0:00 , 1.810 m) – Cruïlla PR-7 (0:35 , 1.989 m) – Estany de Planès (1:30 , 2.200 m) -  Circ de La Conca (02:30 , 2.528 m) -  Estany de Planès (3:10 , 2.200 m) – Cruïlla PR-7 (3:40 , 1.989 m) – Final (4:00 , 1.810 m).

Descripció del recorregut:

La ruta transcorre per la vall del riu de Planés, primer pujarem per el costat dret fins a la cruïlla, tot seguint les marques grogues del PR-7, fins a la cruïlla situada al costat esquerra, un rètol ens indica l’estany de Planés cap amunt (sense senyalitzar), nosaltres seguim cap el sud, es camí està fressat i amb fites, passem al costat de l’Orri (en perfecta estat de conservació i us), en poc minuts arribem al estany de Planés, a partir d’aquí seguim pujant per la vall, marques de color blau i fites fins al Circ de La Conca, espectaculars parets del Torre d’Eina. Des d’aquí cap a l’esquerra pujaríem al Roc del Boc (2.774 m) o cap a la dreta (sense comprovar) pujaríem a la carena que va des del Torre d’Eina al Cambre d’Aze. La baixa la farem per el mateix camí fins a tornar trobar el PR-7, deixem el camí d l’esquerra per on hem pujat, seguim recta fins a la cota 1.852, que deixarem el PR per agafar un pista de desemboscar que ens portarà al pont d’abans de lloc on hem deixat el cotxe, final de la ruta. Si en passem la cruïlla i seguim el PR, trobarem la pista uns 200 metres més avall, només caldrà remuntar la pista fins al aparcament

Recomanacions:

Fins a l’estany podem agafar aigua del riu, més amunt no hi ha fonts, ni aigua.
La floració en  aquesta zona es sol produir a primers del més de juliol.
A l’hivern cal portar equip d’alta muntanya.

Mapes de la zona:

IGN 2250 ET 1:25000 Bourg-Madame / Mont-Louis.

 

 

Pais / Comarca :

França / Alta Cerdanya

Ascensió acumulada :
710 m.
Zona :
Pirineus Orientals
Descens acumulat :
710 m.
Itinerari :
Ascensió
Altura mínima :
1.810 m.
Epoca :
Tot l'any (A l'Hivern amb neu)
Altura máxima :
2.528 m.
Durada :
4:00 hores
Alçada de sortida :
1.810 m.
Distància
10'100 Km
Alçada d'aribada :
1.810 m.

 

 

Mapa de la ruta :
Mapa de la ruta.

Wikiloc

: Web de rutes amb GPS

Gráfica desnivells :
Gràfica de desnivells.
Totes les fotos de la sortida.
: Sortida 18/07/2009.
Track i Waipoints :
Dades per el GPS.
Resenya per imprimir.
: Ressenya per imprimir.