Google


google
pujades.net

<

PUIGNEULÓS, des de Laroca (Laroque-des-Albères) (Rosselló).
  • Ressenya
  • Fitxa tècnica
  • Mapa, Desnivell, Fotos, Ressenya i GPS
  • Més informació

        Imprimir la ruta.

Introducció:

Pujada al Puigneulós, pic mes alt del massís de l’Albera, frontera entre Espanya i França, amb excel·lents vistes del Rosselló i el mar, els Pirineus al oest i l’Empordà al sud. També visitarem el Pou de Glaç en molt bon estat que hi ha els volta’ns del cim, al coll d’Ullat amb un bosc de pins amb una altura impressionant, passarem per boscos d’alzines, castanyers i els espectaculars fagedes.

Aproximació:

Sortida/Arribada:  Laroca d’Albera (Laroque-des-Albères), des de El Boulou, agafem la carretera D618 a Argelès, quan trobem el cartell de Laroque, deixem la carretera principal, a l’entrada del poble des del costat de Le Boulou, abans de travessar el riu, agafem el carrer de la dreta, seguim recta, sempre deixant el riu a la nostra esquerra, arribem a les ruïnes de Sant Fructuós de Roca Vella, on uns metres abans podem deixar el cotxe.

Ruta:

Laroca, Sant Fructuós (180m - 0:00) – Dolmen (604m – 1:15) – Puigneulós (1.256m – 3:00) – Pou de Glaç (1.114m - 03:30) – Coll d’Ullat (953m – 4:00) – Laroca, Sant Fructuós (180 – 6:00)

Descripció del recorregut:

Seguim la pista, desprès de l’ermita un corriol molt fressat baixa cap al riu, en poc metres el travessem, el camí comença a pujar, no descansarem fins el cim, travessem un camí amb una canalització d’aigua, seguim recte, a l’esquerra el camí que be del poble. Seguim les marques grogues, al cap de 10 minuts, una cruïlla, a la dreta cap el coll d’Ullat, camí de baixada, nosaltres agafem el de l’esquerra, que segueix pujant sense pausa, a mig camí podem visitar el dolmen de Balma del Moro, mes tard deixem una pista a la dreta, camí de pujada per el Roc Planer, nosaltres seguim pujant per el coll de la Vaca Vella fins a trobar la pista que va dels del coll d’Ullat fins el coll del Tres Faigs, girem a l’esquerra per la pista, desprès de un mirador de la plana del Rosselló, un camí s’enfila cap el Puigneulós. Desprès de gaudir de les vistes, baixem per la carena cap a ponent tot seguint les marques del GR-10, al cap d’un minuts mirem de travessar la tanca de bestia i al hora frontera entre Espanya i França, sota uns arbres hi ha el Pou de Glaç, cal visitar-lo, desprès anem cap a ponent per el camí fressat fins a una tanca, tornem al costat francès, seguim un altre vegada el GR tot baixant fins el Coll d’Ullat, area de picnic amb una Gite d’etapa del GR, aquí deixem el GR i seguim un metres la carretera cap a llevant, a l’esquerra una font, des de aquest punt comença el camí de baixada cap Laroca, el camí no te pèrdua, esta marcat en senyal grogues, sempre cap a baix fins al cotxe.

Recomanacions:

Font del Puigneulos, entre la pista i el cim i la font de la zona de picnic del coll d’Ullat, totes dues solen rajar tot l’any.
Acabada la ruta podem visitar el poble de Laroca tot passejar-nos per el seus carrers i pujant a la torre al centre del poble.

Mapes de la zona:

Editorial IGN França 1:25000 2549OT Banyuls

 

Pais / Comarca :
França / Rosselló
Ascensió acumulada :
1.130 m.
Zona :
Pirineus orientals - L'Albera
Descens acumulat :
1.130 m.
Itinerari :
Circular
Altura mínima :
166 m.
Epoca :
Tot l'any
Altura máxima :
1.257 m.
Durada :
06:00 hores
Alçada de sortida :
180 m.
Distància
15'200 Km
Alçada d'aribada :
180 m.

 

 

Mapa de la ruta :
Mapa de la ruta.
Resum de la ruta.
: Sortida 11/06/2008
Gráfica desnivells :
Gràfica de desnivells.
.
:
Track i Waipoints :
Dades per el GPS.
Resenya per imprimir.
: Ressenya per imprimir.