Google


google
pujades.net

<

Tomb de les Rases (Serra de Llaberia - Baix Camp).
  • Ressenya
  • Fitxa tècnica
  • Mapa, Desnivell, Fotos, Ressenya i GPS
  • Més informació

        Imprimir la ruta.

Introducció:

Ruta per la serra de Llaberia, racons i fondalades, ja que passarem per la llera del riu entre parets, per pujar a gaudir de les vistes sobre el mediterrani i el camp de Tarragona, també visitarem la cova d’en Blai.

Aproximació:

Sortida/Arribada:

 Des de Pratdip agafem la carretera a Colldejou durant 2 kilòmetres, fins el coll de Llena, la carretera tomba a l’esquerra, nosaltres seguim rectes cap al est durant uns 250 metres, seguim les maques GR-192, una edificació en ruïnes i que el GR gira a l’esquerra en marca on deixar el cotxe. Lloc anomenat La Planeta.

Ruta:

La Planeta (0:00 , 302 m) – Cruïlla Barranc de la Ponça (0:20 , 214 m) – Final de les rases. (1:45 , 378 m) -  Cova de Blai (02:00 , 431 m) -  Portell i bassot de les Recones (2:30 , 515 m) – Molló dels Quatre Termes (2:40 , 498 m) –Les Set Crestes (3:10 , 422 m) – Cruïlla Font de l’Aufinac (3:45 , 226 m) – La Planeta (4:25 , 302 m).

Descripció del recorregut:

Seguim el GR-192, baixem per la rasa de cal Compare fins a trobar el barranc de la Ponça, aquí un camí a l’esquerra, amb un rètol de fusta en marca la ruta a seguir, arribem al llit del riu. A partir d’aquí, tot seguint les marques blaves anirem pujant per rases, sempre per mig de la llera dels barrancs, el primer tram, la rasa de l’Estanquer esta bastant embardissat, però es pot passar. A partir de la rasa del Mas del Sanador, el camí es fa mes agradable, superem alguns ressalts, finalment el camí surt de la rasa, deixem un camí a l’esquerra, ara el camí s’enfila fins a la cruïlla de les Saleres, arribem a una pista, canvi de paisatge, hem deixat les fondalades. Al cap d’uns minuts uns corriol a la dreta ens indica l’entrada a la cova del Blai, val la penar visitar-la, ens portarà uns 30 minuts. Seguim la ruta per pistes en direcció nord, el camí va girant cap el sud-est fins arribar al Bassot de les Recones, aquí deixem la pista, un corriol a l’esquerra ens portarà per el pla de l’Avenç fins al cingles de la Muntanya Blanca, em passat de passar per mig de barrancs envoltats de parets de roca, a l’impressionant vista de la costa i el Baix Camp. Arribem al Molló dels Quatre Termes, (Colldejou, Mont-roig, Pratdip i Vilanova), ara el camí baixa una mica per la roca de l’Escagassat, seguim cap el sud al costat del cingle, a cap duna estona el camí gira cap a la dreta per baixar a la rasa el Pantano, trobem una paret que fa de pantano o més ben dit de bassa per beure els animals. Pugem uns metres per assolir el Coll de les Set Crestes, nosaltres agafem el camí de l’esquerra que per la carena baixem entre dues rases, finalment el corriol es converteix amb una pista, seguim baixant fins a una cruïlla, a l’esquerra ens acosta a la font de l’Aufinac, a uns 150 metres. Nosaltres anem cap la dreta cap el Mas Quadrat, primer per pista que finalment es converteix amb corriol, ara compartim camí amb el GR-192. Travessem el barranc de la Ponça, i deixem a l’esquerra el camí de les Rases per enfilar-nos un altre cop al costat de la rasa de cal Compare, fins a la Planeta, lloc on havíem deixat el cotxe.

Recomanacions:

Ruta marcada de color blau. També trobarem pals indicadors.
Cal portar l’aigua necessària.
En època de pluges, abstenir-se de fer la ruta. Recordeu que el camí passa per la llera del riu.

Mapes de la zona:

Editorial Piolet, Serra de Llaberia 1:20.000

 

 

Pais / Comarca :
Catalunya / Priorat
Ascensió acumulada :
350 m.
Zona :
Serra de Montsant
Descens acumulat :
350 m.
Itinerari :
Circular
Altura mínima :
219 m.
Epoca :
Tot l'any
Altura máxima :
522 m.
Durada :
03:00 hores
Alçada de sortida :
219 m.
Distància
07'300 Km
Alçada d'aribada :
219 m.

 

 

Mapa de la ruta :
Mapa de la ruta.
: Web de rutes amb GPS
Gráfica desnivells :
Gràfica de desnivells.
Totes les fotos de la sortida.
: Sortida 06/12/2008.
Track i Waipoints :
Dades per el GPS.
Resenya per imprimir.
: Ressenya per imprimir.