Google


google
pujades.net

<

SERRA DE FINESTRES, de Sant Aniol a Santa Pau.
  • Ressenya
  • Fitxa tècnica
  • Mapa, Desnivell, Fotos, Ressenya i GPS
  • Més informació

        Imprimir la ruta.

Introducció:

Travessa des de la capçalera de la Vall del Llémena i la serra de Finestres i baixada per la Zona Volcànica de la Garrotxa fins a Santa Pau, camins i paratges poc freqüentats. Pujarem per la Serra dels Senglars, per sota els cingles de Costabella i la lleixa de Favar, fins a trobar la serra de Finestres, tot carenat visitarem el Puigsallança, Santa Maria de Finestres i el Castell de Finestres i baixarem per l’altre costat per el grau de l’Escaler i d’aquí cap a Santa Pau

Aproximació:

SORTIDA:  Sant Aniol de Finestres, per la GI-531 carretera de Girona a Les Planes, en el Km 25, cruïlla a Sant Aniol GI-530, a l’entrada del poble al costat del restaurant de can Tura hi ha un aparcament.

ARRIBADA:   Santa Pau, carretera GI-524 de Banyoles a Olot per Mieres.

Ruta:

Sant Aniol (387 m – 0:00) – Costabella (478 m – 0:20) – Cruïlla (777 m. - 1:20) – Camí a Finestres (900 m - 2:00) – Camí de can Barretina (946 m – 2:05) – Cruïlla (930 m – 2:30) – Faig Rodó (1.010 m – 2:45) – Puigsallança (1.023 m – 3:00) – Forat de l’Ovella (860 m. - 3:30) – Santa Maria de Finestres (883 m. – 3:40) – Castell de Finestres (951 m. – 4:00) – Santa Maria de Finestres (883 m. – 4:30) – Oratori (866 m. – 4:35) – Camí sota-cingle (805 m – 4:45) – Collada del Grau l’Escaler (850 m – 5:25) – Coll de Maria (626 m – 6:00) – Santa Pau (488 m – 6:45).

Descripció del recorregut:

Seguim per la pista que ens portaria a Mieres per el collet de la Palomera, desprès del pont girem a l’esquerra, passem al costat de el Ras, poc desprès deixem el camí principal i agafem una pista a l’esquerra que baixa cap a la riera, a la dreta ens queda la Granada, travessem un torrent, a l’esquerra la planta embotelladora, tot seguit agafem un corriol a la dreta poc fressat que puja per el costat dels camps fins el mas Costabella, anem al darrera la casa per agafar un corriol que puja en direcció nord-oest, el camí es perdedor, algunes fites ens indiquen la ruta, tombem suament a la dreta per resseguir per sota els cingles de Costabella, el camí va pujant, travessem la canal del rec de Can Barretina, trobem una cruïlla, a l’esquerra camí de baixada que utilitzarem, nosaltres seguim rectes, passem al costat del cingle per la lleixa d’en Favar, l’altura del cingle es impressionant, seguim pujant, finalment el camí tomba a l’esquerra per passar per una fageda i enllaçar amb el camí que be de Finestres, girem a l’esquerra i seguim les marques vermelles durant uns minuts, una cruïlla amb marques vermelles, a la dreta cap al Puigsallança, nosaltres agafen el de l’esquerra, que puja fins un collet, a partir d’aquí el anem en direcció Oest, tot baixant suament, passem al costa de la cruïlla que per can Barretina en faria baixar cap a Costabella, seguim recta fins una nova cruïlla, girem a l’esquerra i anem seguint les marques vermelles fins el cim del Puigsallança, una estona abans d’assolir el cim, passem per el costat del Faig Rodo, arribem al Puigsallança, punt més alt de la sortida d’avui.
Desprès de gaudir de les vistes de la Zona Volcànica de la Garrotxa, baixem per el camí que va en direcció Est, que desprès de deixar a l’esquerra els dos camins de pujada, arribem al Forat de l’Ovella, en enfilem per la cresta per seguir en direcció Est fins l’oratori de Sant Antoni, i des de aquí anem a Santa Maria de Finestres.
Des de aquí podem pujar fins el Castell de Finestres, excel·lents vistes a tots costats, tot baixant en bé de gust assolir el cim del costat on ondeja una senyera, per desprès tornar a Santa Maria de Finestres on dinem.
Reculem el camí fins l’oratori i agafem el camí que baixa per la vessant nord, rètol amb molt destins, nosaltres seguim baixant en direcció Oest fins a trobar el camí de sota-cingle del Puigsallança, seguim cap l’oest fins a arribar al llarg collet del Grau, passant en mig del prat arribem al final del collet, abans hem deixat el camí de les marrades, dues marques blaves, tombem a la dreta i enfilem el Grau de l’Escaler de baixada, cal anar en compte per la quantitat de fulles que tapen el camí, enllacem amb el camí de les marrades, a partir d’aquí no te pèrdua, cap a baix en direcció nord, passem per el coll de Maria i can Barraca, d’un tombem una mica cap a l’esquerra per trobar una pista que va cap a la dreta, direcció est. Seguen cruïlla a la dreta i partir d’aquí baixem fins a Santa Pau, just al costa de la Plaça. Final de la ruta. 

Recomanacions:

Alguns camins solen estar bastant bruts, podeu portar algun tallant per passar millor i mantenir el camí més net. En alguns trams el camí es perdedor. Per fer tota la travessa es imprescindible portar el mapa i aconsellable anar amb el GPS.

Mapes de la zona:

Editorial Alpina Escala 1:25000 Garrotxa volcànica.

 

 

Pais / Comarca :
Catalunya / Garrotxa
Ascensió acumulada :
950 m.
Zona :
Vall del Llémena, Serra de Finestres.
Descens acumulat :
860 m.
Itinerari :
Travessa
Altura mínima :
385 m.
Epoca :
Tot l'any
Altura máxima :
1.023 m.
Durada :
06:45 hores
Alçada de sortida :
387 m.
Distància
15'00 Km
Alçada d'aribada :
488 m.

 

 

Mapa de la ruta :
Mapa de la ruta.
Resum de la ruta.
: Galeria resum. (Paisatge)
Gráfica desnivells :
Gràfica de desnivells.
Totes les fotos de la sortida.
: Sortida 06/04/2008. (Gent)
Track i Waipoints :
Dades per el GPS.
Resenya per imprimir.
: Ressenya per imprimir.