Google


google
pujades.net

<

Sender dels Montalts (Priorat).
  • Ressenya
  • Fitxa tècnica
  • Mapa, Desnivell, Fotos, Ressenya i GPS
  • Més informació

        Imprimir la ruta.

Introducció:

Ruta per el antics camins rals, pujarem per el grau del Bous o del Caragol, ens acostarem al la font del racó, i podrem visitar els Bassots o Pous de la Salvació, la barraca del Creuetes i el pont de Cavaloca, així com restes de les trinxeres de la Guerra Civil. En resum una matinal molt completa.

Aproximació:

Sortida/Arribada:

 Km.19 de la T-702 a la sortida de la Vilella Baixa en direcció a Cabacés i Margalef.

Ruta:

La Vilella Baixa, Km.19 (0:00 , 219 m) – Font del Racó (0:25 , 324 m) – Grau del Bous (0:40 , 423 m) – Barraca del Creuetes (1:30 , 519 m) -  Pont de Cavaloca (02:20 , 260 m) -  La Vilella Baixa (3:00 , 219 m).

Descripció del recorregut:

Un pal indicador en indica el Grau del Bous, en enfilem per una pista uns metres, deixem la pista i seguim rectes, agafem un rec fins al final del camps, pugem per el camí vell a Cabacés la pujada de la Creu, arribem al coll de la Creu, seguim recta, al pocs metres trobem una cruïlla, recte aniríem a Cabacés (camí de tornada), nosaltres girem a l’esquerra per un camí que comença a pujar, abans de començar el grau, un corriol a l’esquerra ens porta a la font del racó, desprès de visitar la font, situada en una petita balma de la paret rocosa, tornem al camí principal per enfilar el excel·lent grau del Bous o del Caragol. Una vegada damunt del cingle seguim el sender en direcció est, que va pujant suament al costat del barranc, al final trobem dues construccions de pedra que servien per emmagatzemar aigua, deixem el barranc per pujar a la cruïlla dels Montalts, cap a l’esquerra en pocs metres trobarem la barraca del Creuetes, feta de pedra i en perfecta estat. A partir d’aquí el camí va baixant suament per una ampla cresta rocosa, pel camí podem observar restes de trinxeres de la Guerra Civil, arribem al coll Empedrat, ens desviem a la dreta per anar a visitar el pont de Cavaloca en l’antic camí vell de Cabacés, tornem a pujar al coll Empedrat per seguir el camí de tornada a al Vilella Baixa passant per sota dels cingles de la font del Racó, superant el coll de la Creu per arribar poc desprès a la carretera on tenim el cotxe.

Recomanacions:

Cal portar aigua.

Mapes de la zona:

Serra del Montsant de Editorial Piolet E- 1:20.000

Altres resenyes: 01 , 02 , 02bis

 

 

Pais / Comarca :
Catalunya / Priorat
Ascensió acumulada :
350 m.
Zona :
Serra de Montsant
Descens acumulat :
350 m.
Itinerari :
Circular
Altura mínima :
219 m.
Epoca :
Tot l'any
Altura máxima :
522 m.
Durada :
03:00 hores
Alçada de sortida :
219 m.
Distància
07'300 Km
Alçada d'aribada :
219 m.

 

 

Mapa de la ruta :
Mapa de la ruta.
: Web de rutes amb GPS
Gráfica desnivells :
Gràfica de desnivells.
Totes les fotos de la sortida.
: Sortida 07/12/2008.
Track i Waipoints :
Dades per el GPS.
Resenya per imprimir.
: Ressenya per imprimir.